A Indàgora volem aportar desde els espais de grup, ja que són un lloc de trobada amb persones afins i amb malestars semblants. Tots els espais són amb perspectiva feminista i LGTBIQA+, sense cap dubte. Passa, et donem la benvinguda!


FEM SAFAREIG – Taller d’autodefensa feminista amb perspectiva psicoterapèutica

A Indàgora volem acollir la saviesa ancestral dels espais grupals sororos que ja existien abans que la psicoteràpia occidental s’apoderés del discurs de la salut mental. Les dones i les persones dissidents del sistema del gèner, sempre hem tingut espais on trobar-nos i cultivar llaços horitzontals de suport mutu i suport de vegades al marge del sistema oficial i altres vegades no tan al marge, com passava als safareigs dels pobles fa no tant.

D’aquest saber de les nostres àvies en neix Fem Safareig, una expressió típica catalana que significa  “tafanejar o xafardejar”. Allí les bugaderes comentaven, parlaven i reflexionaven sobre les vides pròpies i alienes, en definitiva, es compartien les unes a les altres creant xarxes de suport mutu.

Fem Safareig és un espai presencial de treball personal i grupal alhora conduït per Laura i Maitane, psicòlogues i psicoterapeutes del centre, en el qual s’aborda com tenim interioritzada la socialització femenina, i es qüestiona quins aspectes inclou i exclou per poder donar pas a explorar quines maneres de viure des del Jo volem tenir posant contra les cordes dels rols de gènere i anant més enllà d’aquests. 

Alguns dels temes que solem abordar al grup són:

  • L’autoconeixement connectant amb les pròpies necessitats i desitjos.
  • Com redefinir la cura als altres per poder donar cabuda a l’autocura personal esquivant la culpa.
  • La gestió de la pena i la ràbia i la vital importància d’una bona gestió i escolta d’aquesta última a l’hora d’establir límits imprescindibles per a una bona autodefensa feminista.
  • Ocupar l’espai travessant la vergonya que tant se’ns ha imposat a través de la “síndrome de l’impostore”.
  • La importància de la sororitat.

Una de les riqueses d’aquest grup psicoterapèutic és que la temàtica no és tancada i cada participant va nodrint i aportant amb el que li succeeix per poder treballar-ho en un espai en el qual se sent l’arropament de la força grupal.

És un espai on repensar-se, descobrir-se, sentir-se i legitimar-se en aquest sentir per actuar diferent, en el marc d’una mirada psicoterapèutica feminista.

Et convidem a trobar-nos els dimarts de 18:00 a 19:30!

Informació pràctica

Lloc: C/Escorial 11, 4º

Dates i horari: Grup en actiu. Tots els dimarts de 18.00 a 19.30.

Preu: 200 al trimestre // 75€ al mes

Informació i inscripcions a laura@indagora.es


Taller presencial “Cuidant-me”

Aquest és un taller terapèutic per desenvolupar recursos psicològics que ens ajudin amb les nostres parts més vulnerables, les que ens porten a sentir més inseguretat. Es tracta de treballar les nostres parts internes, per potenciar el desenvolupament de la part adulta i així enfortir el nostre jo.

Serà molt pràctica través d‘exercisis pràctics de diferents tipologies: imaginacions guiades, arterapia, corporal, etc. per poder arribar a fer-nos càrrec d’aquesta part que ens desestabiliza en el nostra dia a dia. No es tracta de «curar ferides», es tracta de donar-nos allò que aquesta part necessita, desenvolupar els nostres propis recursos, potenciar les nostres habilitats i reforçar les nostres capacitats.

*No fa falta tenir cap nivell per accedir al taller, amb que tinguis ganes de treballar-te és suficient.

Anem a mirar-nos.
Anem a connectar amb el nostre interior.
Anem a donar-nos aquell que necessitem.
Anem a nutrirnos per a florir.
Anem a fer grup, compartint i enriquint-nos.

Informació pràctica

Lloc: Presencial a Indàgora.

8 sessions

Horari: dilluns de 18:30h a 20h

Dates: del 22 d’abril al 10 de juny

Preu: 120€ TOT el taller

Més informació a nuria@indagora.es