A Indàgora volem aportar desde els espais de grup, ja que són un lloc de trobada amb persones afins i amb malestars semblants. Tots els espais són amb perspectiva feminista i LGTBIQA+, sense cap dubte. Passa, et donem la benvinguda!


Cicle presencial: Autoestima corporal i expressió terapèutica des de l’art

Segona edició del taller corporal d’Andrea Ruiz (autora de @mespapaia)

En aquest taller ens enfocarem en la consciència corporal, la comunicació i l’establiment de límits personals. Mitjançant una sèrie d’exercicis (especialment dissenyats) anirem connectant amb el cos, el qual pintarem i el posarem bonic a través de desenvolupar diferents maneres de comunicació amb les companyes.

El taller constarà de tres sessions per anar treballant cada cop amb més profunditat:

Sessió 1. AUTOESTIMA CORPORAL I FOTOGRAFIA

En aquesta sessió revisarem els cànons de bellesa al llarg de la història i veurem com ens poden estar influint. Descobrirem la fotografia creativa i veurem què es pot aconseguir amb eïnes cotidianes que totes tenim a casa. Reflexionarem sobre els ulls amb que ens mirem a nosaltres mateixes i amb quins ulls mirem la resta. Treballarem l’autoestima corporal amb exercicis de mapeig i autoretrat.

Sessió 2. COMUNICACIÓ, LÍMITS I PINTURA CORPORAL

Practicarem la comunicació i els límits a través d’exercisis corporals, com la pintura a la pell i explorarem la percepció de les sensacions que ens aporta el fet de pintar o ser pintades.

Sessió 3. INTERVENCIÓ D’IMATGES

Compartirem l’experiència de les sessions anteriors i treballarem les fotografies fetes durant la primera sessió. Ho farem amb diferents tècniques: pintura, brodat, desgast… per tal de donar-lis una connotació diferent de l’original.

Serà un espai inclusiu i acollidor per a identitats trans, no binàries i dones cis.

T’esperem!

Informació pràctica

Lloc: C/Escorial 11, 4º

Dates i horari: Grup en actiu. 7, 14 y 21 de Febrer 19h a 20:30h

Preu: 45€

Informació i inscripcions a mespapaia@gmail.com

FEM SAFAREIG – Taller d’autodefensa feminista amb perspectiva psicoterapèutica

A Indàgora volem acollir la saviesa ancestral dels espais grupals sororos que ja existien abans que la psicoteràpia occidental s’apoderés del discurs de la salut mental. Les dones i les persones dissidents del sistema del gèner, sempre hem tingut espais on trobar-nos i cultivar llaços horitzontals de suport mutu i suport de vegades al marge del sistema oficial i altres vegades no tan al marge, com passava als safareigs dels pobles fa no tant.

D’aquest saber de les nostres àvies en neix Fem Safareig, una expressió típica catalana que significa  “tafanejar o xafardejar”. Allí les bugaderes comentaven, parlaven i reflexionaven sobre les vides pròpies i alienes, en definitiva, es compartien les unes a les altres creant xarxes de suport mutu.

Fem Safareig és un espai presencial de treball personal i grupal alhora conduït per Laura i Maitane, psicòlogues i psicoterapeutes del centre, en el qual s’aborda com tenim interioritzada la socialització femenina, i es qüestiona quins aspectes inclou i exclou per poder donar pas a explorar quines maneres de viure des del Jo volem tenir posant contra les cordes dels rols de gènere i anant més enllà d’aquests. 

Alguns dels temes que solem abordar al grup són:

  • L’autoconeixement connectant amb les pròpies necessitats i desitjos.
  • Com redefinir la cura als altres per poder donar cabuda a l’autocura personal esquivant la culpa.
  • La gestió de la pena i la ràbia i la vital importància d’una bona gestió i escolta d’aquesta última a l’hora d’establir límits imprescindibles per a una bona autodefensa feminista.
  • Ocupar l’espai travessant la vergonya que tant se’ns ha imposat a través de la “síndrome de l’impostore”.
  • La importància de la sororitat.

Una de les riqueses d’aquest grup psicoterapèutic és que la temàtica no és tancada i cada participant va nodrint i aportant amb el que li succeeix per poder treballar-ho en un espai en el qual se sent l’arropament de la força grupal.

És un espai on repensar-se, descobrir-se, sentir-se i legitimar-se en aquest sentir per actuar diferent, en el marc d’una mirada psicoterapèutica feminista.

Et convidem a trobar-nos els dimarts de 18:00 a 19:30!

Informació pràctica

Lloc: C/Escorial 11, 4º

Dates i horari: Grup en actiu. Tots els dimarts de 18.00 a 19.30.

Preu: 200 al trimestre // 75€ al mes

Informació i inscripcions a laura@indagora.es